Oralna hirurgija

Reč „hirurgija“ često izaziva otpor i strah, no uz primenu današnjih modernih metoda, oralna hirurgija nije više odbojna kao što je nekada bila. Bol tokom zahvata ne postoji ili je sveden na najmanju moguću meru, a kućna terapija tradicionalnim lekovima odlično kontroliše eventualne bolne postoperativne simptome.

Oralna hirurgija sastoji se od niza hirurških zahvata sa svrhom poboljšanja nepovoljnih anatomskih i bioloških situacija. Kod mnogih medicinskih stanja potrebne su hirurške intervencije. Na primer, zubi umnjaci poslednji su koji rastu. Nekad izlaze iz područja desni i vilica je dovoljno velika da ih normalno smesti, ali većinom to nije slučaj. Osim toga, pokvareni umnjak može izazvati trajno oštećenje zuba oko sebe ili čak i gore. Zbog toga stomatolozi preporučuju da se umnjaci hirurški odstrane.

Najčešći zahvati oralne hirurgije su vađenje zuba, hirurško vađenje umnjaka i zaostalih korena, apikotomija (resekcija korena, odnosno odstranjivanje vrha korena zuba zajedno s cistom ili granulomom), hirurške intervencije za pripremu ležišta proteze i ugradnja implantata kao trenutno najsavremenija metoda za naknadu izgubljenog zuba.

Zakažite odmah pregled kod naših stomatologa

Zakažie pregled online ili pozovite 064/166-57-61

Besplatna online konsultacija

Možete nas kontaktirati bilo kada