Digitalna stomatologija

Digitalni dentalni skener omogućuje stomatologu da brzo i jednostavno uslika stanje u usnoj duplji svojih pacijenata. Dentalni skener je uređaj sličan štapiću koji je povezan sa računarom, a kompjuterski softver omogućuje stvaranje slike svih zuba. Lekar unosi nastavak skenera u usta pacijenta i lagano prelazi preko svih površina zuba u obe vilice. Kako se skener pomera, računar uslikava pojedine zube, sklapa slike u jednu celinu i dobijamo digitalni otisak.

Prednosti digitalnog otiska/skeniranja:

Skraćeno vreme izrade rada

Skeniranje omogućuje da laboratorija odmah dobije otisak i započne izradu protetskog rada, a korišćenjem CAD-CAM tehnologije vreme od dolaska pacijenta u ordinaciju do konačnog rada se višestruko skraćuje.

Skraćeno vreme uzimanja otiska

Stomatolog koji ima iskustva u digitalnom otiskivanju će veoma brzo i jednostavno uraditi skeniranje zuba, a vreme potrebno za otiskivanje ne zavisi od karakteristika otisnih materijala, spoljačnjih faktora i vizuelne subjektivne procene.

Komfor pacijenta

Nastavak digitalnog skenera je ergonomskog oblika i nije neprijatan. Skeniranjem se izbegava korišćenje kašika i otisnih masa koje mogu biti neprijatne, naročito kod pacijenata koji imaju izraženu gadljivost.

Preciznost

Preciznost digitalnog otiska je mnogo veća i mogućnost pojave greške je minimalna. Pomoću skenera lekar dobija uvećanu sliku obrušenog zuba i uoči bilo koji nedostatak otiska koji se može odmah ispraviti i tako se izbegava ponavljanje otiska i štedi vreme a ne remeti komfor pacijenta

Zakažite odmah pregled kod naših stomatologa

Zakažie pregled online ili pozovite 064/166-57-61

Besplatna online konsultacija

Možete nas kontaktirati bilo kada