Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija je oblast  koja obuhvata lečenje zuba oštećenih karijesom ili traumom. To obuhvata uklanjanje karijesa, lečenje zapaljenja u tkivu pulpe („živca“) zuba, lečenje infekcija kanala korena zuba kao i nadoknadu traumatskih oštećenja krunice zuba.

Sva oboljenja zuba koje tretira konzervativna stomatologija su često praćena jačim ili slabijim bolom zbog čega pacijenti mogu da insistiraju na vađenju. Danas je imperativ da se svaki zub, ako je to moguće, što duže sačuva u vilici.

Uz primenu lokalne anestezije, svaka popravka i lečenje zuba može biti bezbolno. Primena savremenih estetskih materijala omogućuje da se postigne prirodan izgled i boja zuba, naročito u vidljivim delovima vilice. Tzv. „bele“ plombe su danas ne samo lepe zbog svoje boje, već imaju i mnogo veću čvrstoću i otporne su na veliki pritisak. Zbog toga im se daje prednost u odnosu na amalgame.

Lečenja zapaljenja pulpe zuba (tzv.“živca“) se mogu uraditi u jednom dolasku ili kroz više seansi što zavisi od vrste oboljenja.

Zakažite odmah pregled kod naših stomatologa

Zakažie pregled online ili pozovite 064/166-57-61

Besplatna online konsultacija

Možete nas kontaktirati bilo kada