[fusion_builder_container hundred_percent=“no“ equal_height_columns=“no“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ parallax_speed=“0.3″ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ overlay_opacity=“0.5″ border_style=“solid“][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ background_position=“left top“ background_color=““ border_size=““ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ spacing=“yes“ background_image=““ background_repeat=“no-repeat“ padding=““ margin_top=“0px“ margin_bottom=“0px“ class=““ id=““ animation_type=““ animation_speed=“0.3″ animation_direction=“left“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ center_content=“no“ last=“no“ min_height=““ hover_type=“none“ link=““][fusion_text]

Estetska stomatologija

[/fusion_text][fusion_separator style_type=“single solid“ top_margin=“0″ bottom_margin=“30″ sep_color=“#d1d1d1″ border_size=“2px“ width=“280px“ alignment=“center“ /][fusion_text]

Luminiri – No prep fasete

Luminiri su ljuspice koje su izrađenje od specijalne vrste porcelanaizrazite čvstoće. Njihova najveća prednost je da ne zahtevaju brušenje zuba a i nakon skidanja luminira očuvan je prorodani neoštećen zub. Njima možemo popuniti međuprostor između zuba, korigovati različite prebojenosti zuba ili produžiti visinu zuba nastalu usled trošenja. Luminiri se Izađuju  u labaratoriji na osnovu prethodno uzetog otiska. Mogu se staviti preko prirodnog zuba ili preko krunice i predstavljaju savremeno i jako efikasno rešenje za poboljšanje zubne estetike.


 
Bele plombe

Zubni kvarovi zahtevaju konzervativni zahvat koji podrazumeva uklanjanje inficiranih delova zuba (karijesa) i postavljanje adekvatnog ispuna (plombe).

Kompozitni materijali poslednjih generacija u potpunosti zadovoljavaju i najviše estetske standarde. Zub nakon sanacije izgleda potpuno prirodno i uklapa se sa ostalim zdravim zubima.

es1

Pored estetike, bitno je uspostaviti i funkciju. Pravilnim modelovanjem plombe, omogućava se pravilan odnos zuba gornje i donje vilice. Ovaj odnos je veoma bitan i ukoliko se nepravilno uspostavi, kao posledica može se javiti bol u viličnim zglobovima, trauma zuba, nemogućnost pravilnog mlevenja hrane…

Dakle, postavljanje plombe mora da zadovolji funkcionalne i estetske zahteve i da pri tome ne naruši harmoniju oralne sredine.

 es2

Kompozitne fasete

Fasete su često najbolje estetsko rešenje za dobijanje idealnog osmeha.

Mogu se koristiti za promenu boje kao i za promenu oblika zuba. Najbolje su rešenje za sitne zube ili zube sa nepravilnim površinama, okrnjene, abradirane, zube sa malim rupama i karijesima ili za zube sa dijastemama (razmacima). Fasetama se rešavaju nepravilnosti i kreira se idealan osmeh. Fasete se obično izrađuju u jednoj poseti. Procedura je direktno nanošenje i lepljenje kompozita na površinu zuba, rade se bez brušenja tako da se čuva gleđ i struktura zuba.

es3

Kompozitne nadogradnje

Najveća prednost kompozitne nadogradnje leži u estetskom preimućstvu kompozitnih materijala, koji do perfekcije imitiraju prirodno zubno tkivo.

Kompozitna nadogradnja izrađuje se uz pomoć pulparnog kočića i kompozitnih materijala i omogućuje postizanje prirodnog izgleda avitalnog (mrtvog) zuba. Pulparni kočić se koristi kao potpora i cementira se u kanalu zubnog korena.

Danas se zubne nadogradnje uglavnom izrađuju od kompozitnih kočića ojačanih staklenim vlaknima. Najvažnija osobina kompozitnih kočića je njihova elastičnost, koja je veoma bliska elastičnosti dentina i kompozitnih materijala. Zahvaljujući elastičnosti kompozitnih kočića omogućen je povoljan i ravnomeran prenos sila žvakanja duž korena.

es4

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je proces uklanjanja raznih mrlja i diskoloracija sa površine zuba, a samim tim i boja zuba postaje belja. Beljenje zuba je veoma popularna procedura, jer možete bez ikakvih neprijatnosti i po pristupačnoj ceni doći do prelepih belih zuba.

Izbeljivanje zuba najnovijom tehnikom hemijski aktiviranog izbeljivača Opalescence Boost, američkog proizvođača Ultradent, svetskog pionira u proizvodnji svih vrsta izbeljivača.

Izbeljivanje zuba ovom metodom je potpuno bezbedno. Preparat takođe u sebi sadrži i fluoride tako da ima i antikariogeno dejstvo.

Samo izbeljivanje zuba ovim preparatom, kao i svim ostalim na tržištu, bilo da se radi lampama, laserima, trey-evima, se obavlja uz pomoć karbamid peroksida koji je i osnovni sastojak svakog izbeljivača, samo od tehnike izbeljivanja zavisi i jačina odnosno procentualna koncentracija istog. U našoj ordinaciji koristimo tehniku izbeljivanja zuba primenom svetlosno-polimeruzujuće lampe za aktivaciju gela za beljenje.

Rezultati koji se postižu beljenjem zuba se kreću u rasponi od nekoliko nijansi svetlijih zuba u odnosu na Vašu početnu boju. Sve intervencije su botpuno bezbolne, budite bezbrižni…

Izbeljivanje zuba se ne preporučuje trudnicama i deci uzrasta ispod 16 godina.

es5

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]